Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα χρηματοκιβώτιο

06/05/2017
by 'Ακης Αγγέλης

Στις μέρες μας έχει παρατηρηθεί πως όλο και περισσότεροι ιδιώτες νιώθουν την ανάγκη να διαφυλάξουν στο σπίτι κάποια πολύτιμα αντικείμενα. Αυτά μπορεί να είναι προσωπικά αντικείμενα ή και μερικές φορές κάποια μετρητά για μια ώρα ανάγκης.

Οι καταναλωτές καλούνται να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα χρηματοκιβωτίων, όπου αυτά διαφοροποιούνται αρχικά από το κόστος αγοράς, την πιστοποίηση, το επίπεδο ασφαλείας και το μέγεθος της αξίας του αντικειμένου που θα προστατεύσουν.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη χρηματοκιβώτιο που να ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ. Η ποιότητα ενός χρηματοκιβωτίου προσδορίζεται από το χρονικό διάστημα που μπορεί να αντέξει σε μια επίθεση. Δηλαδή, ένα χρηματοκιβώτιο δεν μπορεί να είναι τοποθετημένο σε ένα ερημικό σπίτι, όπου οι διαρρήκτες μπορούν να εργάζονται για να το ανοίξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να τους καταλάβει κανείς.

Κατηγορίες:
Τα χρηματοκιβώτια χωρίζονται σε δυο κατηγορίες τα εντοιχιζόμενα και τα επίτοιχα ή επιδαπέδια.
Τα εντοιχιζόμενα είναι αυτά που τοποθετούνται - χτίζονται μέσα στον τοίχο, προσδίδοντας τους ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να το παρει και να φύγει. Παρουσιάζουν βεβαία και μεγάλα μειονεκτήματα όπως το μικρό τους βάθος (έως 20 με 25 πόντους), αφού οι τοίχοι δεν μπορούν να δεχτούν συχνά μεγαλύτερα βάθη, έχουν μεγάλο κόστος τοποθέτησης και σχετικά μικρή γκάμα επιλογής.
Τα επίτοιχα ή επιδαπέδια τώρα, τα οποία κατέχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς (σχεδόν το 95%), στερεώνονται επάνω στο τοίχο ή στο δάπεδο, ή και στα δυο, με εσωτερικά μπουλόνια όπου καθιστούν αδύνατη την μετακίνηση τους. Δηλαδή για να ξεβιδώσετε ένα επίτοιχο χρηματοκιβώτιο πρέπει να έχετε πρόσβαση στο εσωτερικό του.

Ποιότητα:
Οι ποιότητες κατασκευής των χρηματοκιβωτίων προσδιορίζονται από τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις (Εuro Νorma EN), που αυτά διαθέτουν. Είναι βέβαιο πως πρέπει να απόφεύγονται χρηματοκιβώτια κινέζικης κατασκευής, ακόμα και αν αυτά συνοδεύονται από άγνωστα και μη αναγνωρισμένα (από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης ΕΛ.Ο.Τ.) πιστοποιητικά.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η ποιότητα ενός χρηματοκιβωτίου δεν ορίζεται από το ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ του. Σημαντικότερο είναι η σωστή στερέωση του σε πλακά από μπετόν ή σε κάποια κολώνα και στην συνέχεια η αντίστασή του στις προσπάθειες διάρρηξης.
Άρα επιλεγούμε ένα χρηματοκιβώτιο, κατά κύριο λόγο Ευρωπαϊκής κατασκευής, αφού ενημερωθούμε αναλυτικά για το επίπεδο ασφαλείας του, την αντοχή του δηλαδή στη διάρρηξη, ή την αντοχή του στη φωτιά, εάν αυτό είναι πυρασφαλές.

Τοποθέτηση:
Στη συνέχεια φροντίζετε για την ορθή τοποθέτηση του. Να προτιμάτε όχι εμφανή σημεία, αλλά σημεία στενά, μικρούς χώρους και δύσκολα προσβάσιμους. Με αυτό τον τρόπο δυσκολεύετε τον χώρο όπου θα εργαστούν οι διαρρήκτες.

Τρόπος Κλειδώματος:
Ακόμη, θα πρέπει να επιλέξετε τον τρόπο κλειδώματος ενός χρηματοκιβωτίου.
Τα τελευταία χρόνια έχουν επικρατήσει δυο τρόποι : Ο πρώτος είναι μια κλειδαριά ασφαλείας διπλής ενέργειας και ο δεύτερος ο ηλεκτρονικός συνδυασμός. Στις μεγάλες κατηγορίες απαιτούνται και τα δυο ή το χρηματοκιβώτιο να φέρει τουλάχιστον δυο ανεξάρτητα μέσα κλειδώματος.
Καλύτερη επιλογή είναι ο ηλεκτρονικός συνδυασμός, αφού δεν απαιτείται να έχετε πάντα μαζί σας τα μεγάλα κλειδιά που χρησιμοποιούνται στα χρηματοκιβώτια κι έτσι δεν κινδυνεύετε να τα χάσετε. Γενικά ένα σύστημα ηλεκτρονικού συνδυασμού παρουσιάζει πολυπλοκότερη διάταξη στη κατασκευή του από την γνώστη διάταξη στους διαρρηκτές, της κλειδαριάς.
Μοναδική μας υποχρέωση είναι μόνον να μην ξεχάσετε ή μπερδέψετε τον προσωπικό σας κωδικό. Σε αυτήν την περίπτωση το χρηματοκιβώτιο ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΤΑΙ και δεν υπάρχει λύση ούτε από την αντιπροσωπεία ούτε από κάποιον επαγγελματία.

Σε γενικές γραμμές, αυτές είναι οι βασικότερες πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρετε πριν αγοράσετε ενα χρηματοκιβώτιο. Σκεφτείτε και επιλέξτε κάποιο που ικανοποιεί τις ανάγκες σας και συμφέρει οικονομικά.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και δείτε όλη την γκάμα με τα χρηματοκιβώτια που έχουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ