Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

 

Πως να επιλέξετε τον σωστό κύλινδρο και να τον εγκαταστήσετε στην πόρτα σας

06/05/2017
by 'Ακης Αγγέλης

Πολλές φορές θέλουμε να αλλάξουμε τον κύλινδρο στην πόρτα μας, όμως δεν γνωρίζουμε ποιός ταιριάζει ή ποιά διάσταση πρέπει να επιλέξουμε. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε ποιές διαστάσεις κυλίνδρων ενδείκνυνται ανάλογα με το είδος της πόρτας σας και πως εγκαθιστούμε ένα κύλινδρο.

 

Για ξύλινες πόρτες χρησιμοποιούμε κύλινδρο με διάσταση 60 mm με τρύπα στο κέντρο ή παράκεντρο.

Για παλιές πόρτες αλουμινίου (καφέ χρώμα) ή σιδερένιες πόρτες αποθηκών ή γυάλινες πόρτες με κάτω κλείδωμα, χρειάζεται κύλινδρος από 54 εως και 60mm ενώ σε καινούρια κουφώματα αλουμινίου (λευκό χρώμα) τοποθετείται κύλινδρος 75mm, παράκεντρος (π.χ 30-45), αναλόγως το προφίλ της κάθε πόρτας.

Για θωρακισμένες πόρτες με DEFENDER προστασίας κυλίνδρου η συνηθισμένη διάσταση είναι 80mm με κέντρα 30-50

Φυσικά οι διαστάσεις αυτές δεν είναι προκαθορισμένες και το πιο σωστό  είναι να μετρήσετε τον ήδη υπάρχοντα κύλινδρο ώστε να έχετε την σωστή διάσταση και να προσέξετε να μην προεξέχει εσωτερικά και εξωτερικά πάνω από 3-4mm απο την ροζέτα-χερούλι.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να εγκαταστήσετε τον κύλινδρο θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί: