Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

 

Οδηγίες τοποθέτησης κιτ αλλαγής κωδικού κλειδιών σε θωρακισμένη πόρτα

06/05/2017
by 'Ακης Αγγέλης

Θέλετε να αλλάξετε τα κλειδιά από την θωρακισμένη πόρτα σας γιατί τα χάσατε ή σας τα πήραν; Το Lockitnow.gr θα σας δείξει μέσα από αυτό το άρθρο πως να εγκαταστήσετε το κιτ αλλαγής κωδικού (συνδυασμού) κλειδιών στην κλειδαριά σας, ανάλογα με την μάρκα.

 

Πριν ξεκινήσετε υπάρχουν καποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να διαλέξετε το σωστό κιτ, όπως:

1. Την μάρκα της κλειδαριάς, η οποία αναγράφεται πάνω στο αυθεντικό κλειδί. Για παράδειγμα CISA, MOTTURA, ATRA κ.τ.λ

2. Με ΑΝΟΙΚΤΗ την πόρτα, βλέπετε πόσες φορές κλειδώνει (2 ή 4 φορές)

Όλες οι δοκιμές γίνονται με ΑΝΟΙΚΤΗ την πόρτα

Αφού ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, προχωρήστε στην επιλογή του κιτ που σας ταιριάζει

Α. Κιτ αλλαγής κωδικού CISA

cisa 06520-00Α1. Κιτ για CISA (παλαιού τύπου) 06520-00

Περιλαμβάνονται 3 νέα κλειδιά + 1 χρυσό
Με το χρυσό κλειδί κλειδώνουμε 4 φορές. Μετά βάζουμε ένα απά τα 3 κλειδιά του συνδυασμού και ξεκλειδώνουμε.

 

 

cisa 06520-50Α2. Κιτ για CISA (νεου τύπου) 06520-50

Περιλαμβάνονται 3 νέα κλειδιά + εργαλείο αλλαγής (άλεν)
Κλειδώνουμε την κλειδαριά 4 φορές (με ανοικτή πόρτα). Βάζουμε το άλεν στην ειδική θέση που βρίσκεται κάτω απά τις γλώσσες κλειδώματος. Το γυρίζουμε 90 μοίρες δεξιόστοφα και ξεκλειδώνουμε με τα καινούρια κλειδιά.

 

 

Β. Κιτ αλλαγής κωδικού POTENT

potent vario 2500Β1. Κιτ για POTENT VARIO 2500 POT2551

Περιλαμβάνονται 3 νέα κλειδιά. Για κλειδαριές που κλειδώνουν 2 ΦΟΡΕΣ
Πρώτα τραβάμε την γλώσσα της κλειδαριάς προς τα μέσα με τα παλιά κλειδιά, κρατώντας την μέσα. Με το ειδικό μεταλικό εξάρτημα που περιέχεται στην συσκευασία περιστρέφουμε 90 μοίρες την βίδα που υπάρχει κάτω από τους πίρρους. Αφήνουμε την γλώσσα ελεύθερη και αφαιρούμε το παλιό κλειδί. Τραβώντας πάλι την γλώσσα πίσω, τοποθετούμε τα καινούρια κλειδιά. Επαναφέρουμε στην αρχική θέση πάλι την βίδα που βρίσκεται κάτω από τους πίρρους.

 

Β2. Κιτ για POTENT VARIO 7000 POT7551

potent vario 7000Περιλαμβάνονται 3 κλειδιά. Για κλειδαριές που κλειδώνουν 4 ΦΟΡΕΣ

Αρχική κατάσταση για την αλλαγή του συνδυασμού: η πόρτα να είναι ανοικτή και η κλειδαριά ξεκλείδωτη (οι πίρροι τραβηγμένοι μέσα). Χρησιμοποιώντας το εργαλείο που περιέχεται στην συσκευασία, γυρίστε την βίδα αλλαγής (βρίσκεται κάτω από την γλώσσα της κλειδαριάς) προς την φορά του ρολογιού μέχρι να σταματήσει (περίπου 110 μοίρες). Όταν κάνετε τα παραπάνω, η γλώσσα της κλειδαριάς θα έχει ακινητοποιηθεί ώστε να ολοκληρώσετε με ασφάλεια την διαδικασία αλλαγής.

Στην συνέχεια, τοποθετήστε το καινούργιο κλειδί στο σώμα της κλειδαριάς και γυρίστε το μέχρι να σταματήσει (περίπου 90 μοίρες). Αφήστε το κλειδί σε αυτή την θέση και γυρίστε την μπροστινή βίδα προς την αντίθετη φορά του ρολογιού (πίσω στην αρχική της θέση δηλαδή).
Τέλος, γυρίστε το νέο κλειδί μέχρι τέλους (μέχρι να έρθουν οι πίρροι της κλειδαριάς στην τελική θέση κλειδώματος). Επαναλάβετε 2-3 φορές από την μέσα και την έξω πλευρά της πόρτας, για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν κανονικά.

 

 

Γ. Κιτ αλλαγής κωδικού SECUREMME

securemme nucleo 25smΓ1. Κιτ για SECUREMME SECURMAP 25SM (νέου τύπου)
Περιλαμβάνονται 5 κλειδιά + 1 κλειδί υπηρεσίας
Βγάζουμε το πόμολο ξεβιδώνοντας με ενα 4mm άλεν από κάτω. Ξεκουμπώνουμε την πλάκα και ξεβιδώνουμε τις 2 βίδες του πλαστικού. Βλέπουμε το παλιό κιτ και ξεβιδώνουμε τις 3 βίδες. Το αφαιρούμε προσεκτικά από το κενό που έχει ο καπλαμάς και τοποθετούμε το νέο, σφίγγοντας καλά τις βίδες. Κάνουμε δοκιμή με το κλειδί και είμαστε έτοιμοι.

 

Δ. Κιτ αλλαγής κωδικού ATRA - DIERRE

atra dierre change keys kit atrblo3110Δ1. Κιτ για ATRA - DIERRE
Περιλαμβάνονται 3 κλειδιά
Υπάρχει ένα πλαστικό καπάκι στην πλάκα κάτω από το πόμολο (σε περίπτωση που δεν υπάρχει ξεκουμπώνουμε το καπάκι και αφαιρούμε το πλαστικό του). Το αφαιρούμε και κλειδώνουμε δυο φορές με το παλιό κλειδί. Εμφανίζεται μπροστά μας ένα γκρι μεταλλικό με δυο βίδες δεξιά και αριστερά. Τις ξεβιδώνουμε και τοποθετούμε την μάυρη πλαστική λαβή που περιέχεται στην συσκευασία. Τραβάμε με προσοχή έξω τον συνδυασμό και τοποθετούμε τον καινούριο βιδώνοντας καλά. Κάνουμε δοκιμή με το νέο κλειδί και είμαστε έτοιμοι.

 

Ε. Κιτ αλλαγής κωδικού MOTTURA

mottura nucleo antideco 91184

E1. Κιτ αλλαγής κωδικού για MOTTURA Antidenco

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ Περιλαμβανονται 3 κλειδιά.
Κατάλληλο για κλειδαριές θωρακισμένων πορτών με 3 πίρρους Αφαιρούμε τον καπλαμά και ξεβιδώνουμε τις τέσσερις βίδες που στηρίζουν την κλειδαριά στην πόρτα. Την ακουμπάμε σε σταθερό μέρος και ξεβιδώνουμε τις τέσσερις βίδες ώστε να δούμε το περιεχόμενο της. ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ αφαιρούμε τα λαμάκια που έχει μέσα χωρίς να αλλάξουμε την σειρά τους και τα ακουμπάμε στην άκρη. Τοποθετούμε με την σειρά τους τα λαμάκια που υπάρχουν στην συσκευασία. Κλείνουμε προσεκτικά την κλειδαριά έτσι ώστε το καπάκι της να εφαρμόζει ακριβώς και σφίγγουμε καλά τις βίδες. Δοκιμάζουμε τα νέα κλειδιά και εφόσον είναι ολα εντάξει τοποθετούμε την κλειδαριά πάλι στην θωρακισμένη πόρτα. Τοποθετούμε τον καπλαμά στη θέση του ώστε να εφαρμόζει καλά και είμαστε έτοιμοι. Ο καπλαμάς πρέπει να βγεί   ξεβιδώνοντας πάνω και πλάγια της πορτας, συρταρωτά προς τα πάνω.
 

mottura nucleo compact 91067Ε2. Κιτ αλλαγής για MOTTURA Compact
Περιλαμβάνονται 3 κλειδιά
Βγάζουμε το πόμολο ξεβιδώνοντας με ένα 4mm allen από κάτω. Ξεκουμπώνουμε την πλάκα και ξεβιδώνουμε της 2 βίδες του πλαστικού.Βλέπουμε τον συνδυασμό και ξεβιδώνουμε τις 2 βίδες που έχει πάνω και κάτω. Τον αφαιρούμε προσεκτικά απο το κενό που έχει ο καπλαμάς και τοποθετούμε τον νεο σφίγγοντας καλά τις βίδες. Κάνουμε δοκιμή με το κλειδί και είμαστε έτοιμοι. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τρύπα στον καπλαμά τότε πρέπει να βγει ξεβιδώνοντας πάνω και πλαγιά της πόρτας,συρταρωτά προς τα πάνω.

 

 

 

Ε3. Κιτ αλλαγής για MOTTURA Easy Go
Περιλαμβάνονται 3 κλειδιά. Για κλειδαριά 4 στροφών
Βγάζουμε το πόμολο ξεβιδώνοντας με ένα 4mm άλεν από κάτω. Ξεκουμπώνουμε την πλάκα και ξεβιδώνουμε τις 2 βίδες του πλαστικού. Βλέπουμε τον παλιό συνδυασμό και ξεβιδώνουμε τις 3 βίδες που έχει πάνω και κάτω. Τον αφαιρούμε προσεκτικά από το κενό που έχει ο καπλαμάς και τοποθετούμε τον νέο σφίγγοντας καλά τις βίδες. Κάνουμε δοκιμή με το κλειδί και είμαστε έτοιμοι. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τρύπα στον καπλαμά τότε πρέπει να βγεί ξεβιδώνοντας πάνω και πλάγια της πόρτας, συρταρωτά προς τα πάνω.

 

 

mottura nucleo quick 91062Ε4. Κιτ αλλαγής για MOTTURA Quick
Περιλαμβάνονται 3 κλειδιά
Βγάζουμε το πόμολο ξεβιδώνοντας με ένα 4mm άλεν από κάτω. Ξεκουμπώνουμε την πλάκα και ξεβιδώνουμε τις 2 βίδες του πλαστικού. Βλέπουμε τον παλιό συνδυασμό και ξεβιδώνουμε τις 3 βίδες που έχει πάνω και κάτω. Τον αφαιρούμε προσεκτικά από το κενό που έχει ο καπλαμάς και τοποθετούμε τον νέο σφίγγοντας καλά τις βίδες. Κάνουμε δοκιμή με το κλειδί και είμαστε έτοιμοι. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τρύπα στον καπλαμά τότε πρέπει να βγεί ξεβιδώνοντας πάνω και πλάγια της πόρτας, συρταρωτά προς τα πάνω.

 

mottura nucleo classic 91057Ε5. Κιτ αλλαγής MOTTURA Nucleo, 4 στροφών (παλιού τύπου)
Περιλαμβάνονται 3 κλειδιά + 1 κλειδί υπηρεσίας
Βγάζουμε το πόμολο ξεβιδώνοντας με ενα 4mm άλεν από κάτω. Ξεκουμπώνουμε την πλάκα και ξεβιδώνουμε της 2 βίδες του πλαστικού. Βλέπουμε τον παλιό συνδυασμό και ξεβιδώνουμε τις 3 βίδες που έχει πάνω και κάτω. Τον αφαιρούμε προσεκτικά από το κενό που έχει ο καπλαμάς και τοποθετούμε τον νέο σφίγγοντας καλά τις βίδες. Κάνουμε δοκιμή με το κλειδί και είμαστε έτοιμοι. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τρύπα στον καπλαμά τοτε πρέπει να βγει ξεβιδώνοντας πάνω και πλάγια της πόρτας, συρταρωτά προς τα πάνω.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ, ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ. ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ. ΤΟ SITE LOCKITNOW.GR ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Η' ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.